• Fietsbruggen A2 Born
  Fietsbruggen A2 Born

  Opdrachtgever: Heijmans Weg-en Waterbouw / Provincie Limburg

  Het project bestond uit het engineeren, fabriceren en monteren van 2 stalen fietsbruggen boven de autosnelweg A2 ter hoogte van Born (Zuid-Limburg).

  Bij deze opdracht heeft Howicon een belangrijke kostenbesparende  bijdrage geleverd in de engineering van deze bruggen ( met een lengte van ca. 60 meter).

  De fabricage bestond uit het vervaardigen van de brugdelen met leuningen en ondersteuningen. Deze brugdelen werden na conservering ter plaatse gemonteerd rekening houdend met een zeer kort oponthoud van het verkeer rond middernacht. Een knap staaltje van optimaal projectmanagement en planning.

 • Debottlenecking line 2 Rockwool
  Debottlenecking line 2 Rockwool

  Opdrachtgever: Rockwool Lapinus, Roermond

  De productielijn 2 bij Rockwool werd vergroot en werd geschikt gemaakt voor een breder scala aan producten. Howicon heeft binnen dit project het “hete stuk” voor haar rekening genomen. Dit hield o.a. in het leveren en monteren van de cupoloven, het aanpassen van de bestaande gebouw constructie, het aanpassen van de spinkamer.

  Tevens het verzorgen van leidingwerken t.b.v. koelwater, striplucht harsinspuitingen, het aanpassen van afgaskanalen en het modificeren van proceslucht kanalen en verdelingen. Verder het bouwen van een tweede verdieping boven een bestaand fabrieksgebouw, het installeren van een naverbranderinstallatie op de hardingsoven inclusief het leveren van alle leidingwerken hiervoor. Onderdeel van de scope was basic-en detail engineering, prefabricage en montage.

 • Essent Houtvergasser centrale Geertruidenberg
  Essent Houtvergasser centrale Geertruidenberg

  Opdrachtgever: Essent

  Bij Essent Geertruidenberg heeft Howicon een grote turnaround uitgevoerd aan de houtvergasser. Het pakket bestond uit zowel inspecties van leidingwerken, vaten, cyclonen, warmtewisselaars, branderkamers, bemetseling etc. . Tevens het daadwerkelijk repareren van leidingwerk en warmtewisselaars, bunkers en filters, het oplassen van onderdelen, het vervangen van koelmantels en branderkoppen etc..

  Ook is er onderhoud gepleegd aan transportbanden al dan niet met schraper-inrichting , aan transportschroeven, cellenrad sluizen en separators inclusief hun aandrijvingen e.d.. Howicon heeft diverse controles, wanddikte metingen en druktesten uitgevoerd.