Engineering

Howicon B.V. beschikt over een eigen engineeringafdeling. Deze afdeling ontwerpt met behulp van de software programma’s  Inventor, Autocad Mechanical en Tekla Structures uw wensen tot duidelijke overzichtstekeningen, waarna door middel van fabricage- en montagetekeningen het eindproduct verwezenlijkt kan worden.

Onze engineeringafdeling geeft u desgewenst werktuigbouwkundig advies en ontwikkelt voorstellen, ontwerpt en levert technisch tekenwerk. Voor al uw nieuwe productie-installaties of modificaties zijn onze engineers beschikbaar.
 
Bij de engineering gaan wij uit van de eisen en normen en de wensen van de klant. Tijdens de engineeringfase benaderen wij een probleem vooral praktisch. We focussen ons hier vooral op de maakbaarheid van het product in de werkplaats en op de uitvoering van de montage bij onze opdrachtgevers. Verder houden we tijdens de engineering rekening met de onderhoudbaarheid van onze producten.
 
Onze producten worden, indien van toepassing, afgeleverd met een CE-markering, certificaten en/of attesten en een van te voren afgesproken technisch dossier. Fabrikantschap is Howicon niet vreemd.